Enna-online » Specials » Afvallen
A drop of ink may make a million think

Alles over afvallen

Alles over afvallen Aankomen, afvallen.. We strijden met zijn allen tegen de kilo's. Het ene hippe dieet na het andere dient zich aan; Mooie beloftes, wisselende resultaten. Ook de wetenschap staat niet stil en geeft inzicht in de genetische achtergrond van onze gewichtsproblemen. Soms geven kleine hulpstoffen grote resultaten, soms helpen grote acties maar matig.

5HTP oplossing voor winterdepressie en hulp bij afslanken

Een winterdip, depressie, zwaarmoedigheid. De wintermaanden vergen extra veel van ons, de lage temperaturen en weinig zonlicht maken dat we ons sneller moe voelen, en het gevoel hebben niet echt profijt van onze nachtrust te hebben. Hoewel we vaak langer slapen als in de zomer, hebben we er toch minder aan. De winter maakt dat de aanmaak van serotonine in onze hersenen op een laag pitje staat. Ik zal meer vertellen over hoe dat komt, en wat 5HTP is, en waarom 5HTP een oplossing biedt.

Alternatieve, gezondere zoetstof als hulp bij afvallen

We letten op de lijn, van onszelf en onze kinderen. Tijdens het boodschappen doen schreeuwen de "light" producten ons toe. Maar is het wel gezond? Veel van de 'gezonder" claims van deze producten hebben ze al in moeten trekken, en van sommige producten blijkt dat ze puur ongezonde stoffen bevatten. Waar stel je jezelf en je gezinsleden aan bloot? En is er wel een echt veilig alternatief?

Slecht slapen bijvoorbeeld tijdens afvallen? Melatonine!

Een goed waak slaap ritme is van groot belang voor je welbevinden. In de huidige jachtige tijd is het al moeilijk om dit te bereiken. Bekend is het probleem bij mensen die in ploegen werken, en de jet lag na lange vliegreizen. Maar een extra verstoring vind zijn oorzaak in afvallen. De veranderingen in je metabolisme verstoren je nachtrust. Je interne klok raakt van slag. Hierdoor slaap je slecht of weinig. En juist tijdens het afvallen is een goede nachtrust belangrijk voor herstel.

Obesitas, aankomen en afvallen; nieuwe inzichten

Obesitas lijkt de straf van de moderne samenleving voor onze lifestyle. Vaak het gevolg van ongezond en veel eten in combinatie met weinig of helemaal niet bewegen. Zij die de strijd aangaan met de kilo's zijn daarin wisselend succesvol. Waar sommigen succesvol de kilo's verliezen en met minimale moeite eraf houden, zijn anderen gedoemd tot het vervelende jojo effect. Hebben zij dan te weinig doorzettingsvermogen? Of spelen er ook andere factoren? Nieuw wetenschappelijk onderzoek geeft inzicht.
5HTP oplossing voor winterdepressie en hulp bij afslanken

5HTP oplossing voor winterdepressie en hulp bij afslanken

Een winterdip, depressie, zwaarmoedigheid. De wintermaanden vergen extra veel van ons, de lage temperaturen en weinig zonlicht maken dat we ons sneller moe voelen, en het gevoel hebben niet echt profi…
Slecht slapen bijvoorbeeld tijdens afvallen? Melatonine!

Slecht slapen bijvoorbeeld tijdens afvallen? Melatonine!

Een goed waak slaap ritme is van groot belang voor je welbevinden. In de huidige jachtige tijd is het al moeilijk om dit te bereiken. Bekend is het probleem bij mensen die in ploegen werken, en de jet…
Dieet? Gebruik natuurlijke gezondere zoetstof zoals Stevia

Dieet? Gebruik natuurlijke gezondere zoetstof zoals Stevia

We letten op de lijn, van onszelf en onze kinderen. Tijdens het boodschappen doen schreeuwen de "light" producten ons toe. Maar is het wel gezond? Veel van de 'gezonder" claims van deze producten hebb…
Obesitas, aankomen en afvallen; nieuwe inzichten

Obesitas, aankomen en afvallen; nieuwe inzichten

Obesitas lijkt de straf van de moderne samenleving voor onze lifestyle. Vaak het gevolg van ongezond en veel eten in combinatie met weinig of helemaal niet bewegen. Zij die de strijd aangaan met de ki…
Gepubliceerd door Enna-online op 01-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!